MedWatch

WHO appellerer til medicinalfirmaer

Selvom nogle af de store medicinalfirmaer donerer meget medicin til verdens fattige, er der stadig langt igen, hvis flere oversete tropesygdomme, skal udryddes. WHO appellerer til medicinalvirksomhederne om at gøre mere.

Der er sket fremskridt inden for de sygdomme, der hvert år hærger blandt fattige i tropiske områder, men medicinalfirmaerne bør øge deres donationer af medicin. Det mener verdenssundhedsorganisationen, WHO, ifølge Reuters.

En milliard mennesker, hovedsagligt i Asien, Afrika og Latinamerika behandles hvert år for mindst en af de 18 sygdomme, som kaldes ”oversete tropiske sygdomme” på engelsk neglected tropical diseases (NTDs).

Blandt dem er dengue feber, det der kaldes flodblindhed og sovesyge – alle sygdomme, der spredes via myg eller fluer fra landområder til slumområderne i byerne, advarer WHO.

”En række virksomheder har hjulpet os ved at sætte mere medicin til rådighed. Men er det nok? Nej der er stadig sygdomme, som er oversete, og vi har stadig problemer med adgang til basal medicin,” siger Dirk Engels, chef for WHO’s afdeling for NTDs.

Virksomheder som GlaxoSmithKline, Novartis og Sanofi er blandt de store donorer af medicin ifølge WHO og tyske Merck vil nu til at udvikle en børneversion af en behandling mod sygdommen schistosomiasis, som er en ormesygdom, der hvert år slår omkring 280.000 mennesker ihjel i Afrika.

Men det er nødvendigt med en plan for ny medicins tilgang til patienterne, for man kan ikke bare regne med, at almindelige kommercielle mekanismer vil virke for de udsatte grupper, siger Dirk Engels.

Bill og Melinda gates-fonden støtter op om forskning og udvikling i oversete tropiske sygdomme, og Bill Gates har netop haft møde med adm. direktører for de store medicinalvirksomheder i Genève her først på ugen.

2Der sker gode fremskridt. Nogle af disse sygdomme er på vej til at blive fjernet i 2020 og nogle i 2025, mens andre vil tage længere end det,” sagde Bill Gates på et pressemøde.

Men der er stadig behov for at gøre meget, påpegede milliardæren.

Gates smider millioner i HIV-pumpe

WHO: Ebola er ikke længere global sundhedstrussel

Bill Gates-støttet alliance i milliardstøtte til Ebola-vacciner

 

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier