MedWatch

Shire sætter gang i nyt patentslagsmål

Medicinalselskabet Shire vil have retssystemet i Australien til at blokere for biotekselskabets CSL’s lancering af nyt middel under eget patent.

Danske Flemming Ørnskov er adm. direktør hos irske Shire. | Foto: Niels Hougaard

En patentstrid mellem det irske medicinalselskab Shire og det australske biotekselskab CSL spidser til.

Således vil Shire via retssystemet i Australien have blokeret for CSL’s lancering af midlet Haegarda mod den sjældne blodsygdom arveligt karødem (HAE), som medfører voldsomme hævelser, for eksempel i ansigt, hænder og luftveje - i sidstnævnte tilfælde kan hævelserne også være livstruende.

Det skriver mediet FiercePharma.

Det sker forud for en forventet FDA-godkendelse af Haegarda inden august.

Shire hævder, at CSL gør klar til at lancere Haegarda under eget patent, og derfor kræver det irske medicinalselskab et permanent forbud rettet mod CSL ”fra at lave, importere, bruge, sælge eller på andre måder tilbyde” Haegarda i USA. Det sker for at beskytte Shires midler mod HAE, Cinryze, Firazyr og Kalbitor, og de øvrige midler mod sygdommen, som Shire også har under udvikling.

CSL afviser

Ifølge Shire har CSL gennemført fase 3-forsøg, indleveret ansøgning om amerikansk markedsføringstilladelse, annonceret den kommende lancering, ansat personale og begyndte fremstilling af batches i forventning om en godkendelse.

”Alle disse handlinger strider imod og/eller tilskynder andre til at krænke,” lyder det fra Shire til FiercePharma.

En talsmand for CSL afviser over for Fierce Pharma, at der er problemer med lanceringen af Haegarda, og at det australske biotekselskab er klar til at forsvare sig i en retssag.

Danske Flemming Ørnskov er adm. direktør hos Shire.

 CRISPR Therapeutics vinder en omgang i patentstrid

 Eli Lilly får medhold i japansk patentsag 

 Dansk biotekselskab får milliardstort forlig

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier