MedWatch

Tecentriq får udvidet godkendelse til behandling af blærekræft

FDA har godkendt midlet Tecentriq fra Roche. Dermed vil Tecentriq være tilgængeligt for flere mennesker med avanceret blærekræft.

Tecentriq fra Genentech, der er en del af den schweiziske medicinalkoncern Roche, har netop fået tildelt en såkaldt accelerated approval til blærekræft-midlet Tecentriq (atezolizumab) af det amerikanske lægemiddelagentur, FDA.

Det skriver Genentech i en pressemeddelelse.

Ved tildelingen af et accelerated approval-program har virksomheder mulighed for tidligt at bringe en lægemiddelkandidat på markedet, mens der bliver indhentet bekræftende kliniske data.

Tecentriq kan nu bruges til indledende behandling af personer med lokalt fremskreden eller metastaseret blærekræft (mUC), som ikke er egnede til kemoterapi med cisplatin. Tecentriq har hidtil været godkendt til personer med "lokaliseret, fremskreden eller metastatisk blærekræft, der oplever fortsat sygdomsudvikling efter behandling med kemoterapi med eller uden adjuverende behandling," altså personer, som har været i foregående behandlingsforløb.

Cirka 50 pct. af patienter, som får sygdommen er ikke egnede til at modtage kemoterapi med cisplatin, og Tecentriq rammer derfor ind i et signifikant medicinsk behov.

"Vi er glade for, at Tecentriq nu vil være tilgængeligt for flere mennesker med avanceret blærekræft, herunder dem, der ikke er i stand til at modtage indledende behandling med cisplatin-kemoterapi," siger Sandra Horning, MD, Chief Medical Officer og leder af Global Product Development hos Genentech, i pressemeddelelsen.

”Tecentriq var den første kræftimmunterapi godkendt af FDA til mennesker med avanceret blærekræft og er blevet standardmiddel hos dem, hvis sygdom har udviklet sig efter at have modtaget andre lægemidler, enten før eller efter operationen, eller efter deres sygdom har spredt sig,” opsummerer Sandra Horning.

Roche-middel presser BMS’ guldæg

Roches immunterapi får genvej til ny indikation

Ferring hyrer Roche-veteran som finansdirektør

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier