MedWatch

Theranos indgår aftale med myndighederne

Det omstridte amerikanske blodprøvefirma Theranos har indgået et forlig med myndighederne, der indebærer, at virksomheden ikke må lave forretning inden for området de næste to år.

Vi laver ingen forretning inden for test af blodprøver de næste to år til gengæld slipper vi med mindre bøder.

Sådan lyder det forlig, som det stormombruste blodprøvefirma, Theranos, har indgået med de amerikanske myndigheder, skriver Reuters.

Theranos har været i vælten de senere år på grund af deres blodprøvetest, der blev lanceret under stor ståhej, fordi man kunne nøjes med et lille prik i fingeren i stedet for en traditionel blodprøve, som tages med nål i armen.

Senere kom det dog frem, at blodprøveresultaterne var usikre, og at selskabet ikke benyttede sig af de metoder, de sagde. Der har også været problemer med kalibreringen af selskabets udstyr og generel sjusk og mangelfuld information fra selskabet til patienter og investorer.

Theranos, der på et tidspunkt var hele 9 mia. dollars – 61 mia. kr. - blev stiftet tilbage i 2003 af Elizabeth Holmes, da hun droppede ud af Stanford University som 19-årig. Baggrunden skulle være, at Elizabeth Holmes er rædselsslagen for nåle. Elizabeth Holmes er blevet kendt for at kopiere sit store idol, Steve Jobs, varemærke: den sorte rullekravetrøje.

Siden er Elizabeth Holmes blevet frataget retten til at drive forretning, og Theranos har fået lukket flere af sine laboratorier, ligesom virksomheden har modtaget flere søgsmål og bøder fra myndighederne.

Men nu har selskabet altså indgået forlig i alle sager mellem Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS), som er ejet af den offentlige sygesikring i USA, så Theranos slipper med at betale 30.000 dollars – lidt over 210.000 kr. – i bøder mod at holde sig fra blodprøver i to år. I aftalen indgår også, at Theranos har droppet at appellere de sanktioner, som CMS tidligere har pålagt virksomheden.

Theranos fejler igen

Theranos massefyrer igen

Theranos blev fældet af whistleblower

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier