MedWatch

Roche afslutter succesrigt studie med rival til Novos blødersucces

Den helt store rival til Novo Nordisks blødermiddel Novoseven, Roches emicizumab, har opnået meget pæne resultater i et fase 3-studie med midlet, og dermed ser det ud til at være fortsat godt på vej til en lancering, som kan stjæle markedsandele fra Novo Nordisk.

Foto: Colourbox

Det schweiziske medicinalselskab Roche har offentliggjort positive resultater fra et afsluttende fase 3-studie med sin blødermedicin emicizumab. Studiet ved navn Haven 2 undersøgte den forebyggende effekt i patienter under 12 år med hæmofili A, som danner antistoffer over for den gængse behandling.

Studiet viste en klinisk meningsfuld reduktion i antallet af blødninger efter en behandlingstid på omkring 12 uger målt på medianen, skriver Roche i en meddelelse.

Resultaterne harmonerer med resultater fra fase 3-studiet Haven 1 med emicizumab i patienter over 12 år, der ligeledes har dannet antistoffer. De data blev offentliggjort sidste år.

Succes for Roches store Novo-trussel

Rival til Novoseven

Emicizumab har længe været anset som en potentielt stærk udfordrer til Novo Nordisks blødermedicin Novoseven. Det skyldes blandt andet, at det er meget lettere at tage, da det kan tages med et stik under huden og ikke skal skydes direkte i en blodåre. Desuden er det langtidsvirkende og skal af den grund ikke tages så tit.

Selv har Novo Nordisk allerede erkendt, at Roche vil kunne tage markedsandele fra Novoseven. Ifølge Novo er det omkring halvdelen af Novoseven -salget, der er sårbart over for konkurrencen. Desuden har Novo også fortalt, at selskabet har tabt patienter til Roche i perioden, hvor de kliniske fase 3-studier blev gennemført.

Roches fase 3-program med emicizumab omfatter to yderligere fase 3-studier, Haven 3 og Haven 4. Haven 3 undersøger emicizumab doseret ugentligt eller hver anden uge i patienter over 12 år, der ikke har dannet antistoffer over for den gængse behandling med faktor 8.

Haven 4 undersøger effekten af lægemidlet doseret hver fjerde uge i patienter over 12 år. Dette studie undersøger både patienter, der har og ikke har dannet antistoffer over for faktor 8.

Novoseven solgte sidste år for 9,5 mia. kr.

De seneste estimater indsamlet af Ritzau Estimates op til årsregnskabet viser, at analytikerne venter en nedgang i salget af Novoseven til 9,1 mia. kr. i 2017 og 8 mia. kr. i 2018.

Novos bløderkonkurrent render ind i problemer med dødsfald

Novo-kandidat får særstatus i USA

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier