MedWatch

Verdens største svineproducent vil avle grise til medicinsk brug

Den store amerikanske svineproducent Smithfield Foods har oprettet en bioscience-enhed. “Vi ønsker at sende et signal til medicinalbranchen og videnskabsområdet,” lyder det fra virksomheden.

Ved at oprette en bioscience-enhed vil Smithfield Foods, der er verdens største svineproducent og datterselskab til kinesiske WH Group, udvide sin position med at levere grise til medicinalbranchen. Konkret vil den amerikanske virksomhed avle grise for at bruge deres organer til medicinsk brug. Det ultimative mål for Smithfield Foods er at kunne levere griseorganer til menneskelig transplantation.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet ligger rutinemæssige transplantationer fra grise til mennesker flere år ud i fremtiden, men ved at indgå i et konsortium, der i forvejen tæller selskaber fra life science-industrien, håber Smithfield Foods på at skabe adgang til et nyt marked.

”Vores brød og smør har altid været bacon, pølse, fersk svinekød, hvor fokus er mad,” siger Courtney Stanton, vice president i Smithfields nye bioscience-enhed.

“Vi ønsker at sende et signal til medicinalbranchen og videnskabsområdet om, at vi vil fokusere på dette område,” siger hun videre i et interview med Reuters.

Smithfield klar med antibiotikafri produktion

Forsvarsministerium støtter

Smithfield Foods, der er 14 mia. dollars værd (omkring 98 mia. kr.), bliver samtidig en del af et offentligt-privat konsortium inden for vævsteknologi. Konsortiet bliver støttet med 80 mio. dollars (omkring 560 mio. kr.) af det amerikanske forsvarsministerium. Smithfield er den eneste svineproducent i konsortiet, der omfatter healthcare-virksomheder, herunder Abbott Laboratories, Medtronic og United Therapeutics.

Smithfield Foods bruger i forvejen materialer til medicinsk brug fra de 16 mio. grise, virksomheden årligt slagter.

Smithfield ejer mere end 51 procent af sine gårde og håber at sælge direkte til forskere og healthcare-virksomheder, som nu typisk køber fra tredjemand, skriver Reuters.

Økologer tjener tre gange så meget på deres svin

Antallet af svin i Canada stiger fortsat

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier