MedWatch

Life science-profiler begejstrede for Novos mulige milliardindsprøjtning

En mulig milliarddonation til biotekbranchen fra Novo Nordisk Fonden vil være en kærkommen håndsrækning især til de spæde biotekprojekter, lyder det fra en række profiler i life science-industrien.

Foto: Colourbox

En "historisk" milliarddonation kan være på vej til det danske biotekmiljø fra Novo Nordisk Fonden. Tirsdag kunne erhvervsmediet Finans løfte sløret for de mulige planer på tegnebrættet fra fonden. De består blandt andet af en stor bygning i forbindelse med en af de store forskningsinstitutioner med tilhørende laboratorier. Derudover vil der også være en inkubator - en slags rugekasse - for spæde forskningsprojekter. I følge Finans' oplysninger vil donationen være den største af sin slags nogensinde i Danmark.

Og planerne om en mulig milliardindsprøjtning har skabt begejstring i det danske lfe science-miljø. Formand for Dansk Biotek, Martin Bonde, kalder det over for Finans "fuldstændig fantastisk", hvis Novo Nordisk fonden gør alvor af planerne. Biotekinvestor og bestyrelsesformand for Forward Pharma, Florian Schönharting, mener, at det vil give dansk biotek et boost, mens man hos venturefonden Sunstone Capital ser milliarddonationen som en mulighed for, at dansk biotek kan bevæge sig op "i den absolutte europæiske superliga."

"Det har været særlig slemt, efter at innovationsmiljøerne ikke længere investerer i biotek. Initiativet fra Novo Nordisk Fonden vil kunne løfte meget, og det vil kunne give Sunstone flere danske investeringsmuligheder på længere sigt," siger Sten Verland, partner i Sunstone Capital, til Finans.

Novo-ejer vil kickstarte nyt dansk biotekeventyr med milliarddonation

"At få Novo A/S i ejerkredsen taler for sig selv"

Novo-fond på vej med milliarder til diabetescentre

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Fonde bag Novo og Leo afviser kritik af fondsmodel

Lundbeckfondens formand tager fejl på en række punkter i sin kritik af fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Det siger formændene for fondene bag de to medicinalselskaber til Inside Business.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier