MedWatch

Biohaven indgår aftaler med medicinalkæmper

Amerikanske Biohaven Pharmaceutical Company kan i bedste fald score flere mia. kr. Det sker forud for planer om børsnotering.

Foto: Colourbox

Glæden og optimismen er stor hos Biohaven Pharmaceutical Company, som for nylig kunne annoncere, at selskabet har indgået aftaler med medicinalselskaberne AstraZeneca og Bristol-Myers Squibb.

Ifølge Endpoints News kan aftalen mellem Biohaven og Bristol-Myers Squibb ende med at indbringe Biohaven op til i alt 350 mio. dollars – omkring 2,45 mia. kr. – i milepælsbetalinger, hvis milepæle bliver opnået inden for udvikling og salg. Forhåndsbetalingen er aftalt til 5 mio. dollars svarende til 35 mio. kr.

I den anden aftale med AstraZeneca kan aftalen ende med et udbytte på i alt 210 mio. dollars – omkring 1,47 mia. kr. – til Biohaven, hvis alle betingelser og mål bliver opfyldt af Biohaven, skriver Endpoints News.

Også privat finansiering

Herudover har Biohaven rejst 80 mio. dollars, hvilket svarer til ca. 560 mio. kr. via private investorer. Det betyder, at Biohaven med hovedsæde i byen New Haven i delstaten Connecticut, USA, har rejst i alt 100 mio. dollars i privat finansiering – svarende til omkring 700 mio. kr.

Det oplyser Biohaven, der samtidig har annonceret planer om børsnotering på Nasdaq-børsen, hvor man vil rejse yderligere 100 mio. dollars. Selskabet har i den forbindelse også styrket sin bestyrelse med to nye medlemmer, Eric Aguiar og Albert Cha. Sidstnævnte sidder i øvrigt også i bestyrelsen i det danske biotekselskab Ascendis Pharma.

"Med lukningen af denne finansiering (på 80 mio. dollars, red.) har vi ikke kun styrket selskabets finansielle position, men også styrket vores ekspertise i bestyrelsen,” skriver adm. direktør i Biohaven, Vlad Coric, i en kommentar.

Biohaven er et privatejet biofarmaceutisk selskab med en portefølje af innovative, sen-fase produktkandidater rettet mod neurologiske sygdomme, herunder sjældne sygdomme.

AstraZeneca har stor succes med unik rugekasse

AstraZeneca får godkendt kræftmiddel i Kina

BMS-middel skuffer i tvekamp med Roche-produkt

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier