MedWatch

J&J indgår peptidpagt til milliarder

Amerikanske Johnson & Johnson har indgået en peptid-aftale til over 10 mia. kr. med et japansk selskab, der tidligere har indgået aftaler med blandt andre Amgen, Sanofi, Elli Lilly og Novartis.

Foto: Colourbox

Det japanske peptidselskab PeptiDream har efterhånden en lang liste med prominente samarbejdspartnere i big pharma, og nu kan selskabet føje endnu en af de helt store kanoner til listen.

For Johnson & Johnson har netop indgået en aftale med Peptidream. Det skriver Biospace.

Aftalen omhandler Peptidreams teknologiplatform ”Peptide Discovery Platform System” til at identificere såkaldte makrocykliske eller begrænsede peptider mod metaboliske og kardiovaskulære targets, som er identificeret af Janssen.

Ifølge Biospace har aftalen en værdi på op til 1,5 mia. dollars, 10,5 mia. kr., når man medregner milepælsbetalinger i forbindelse med klinisk udvikling, kommercialisering og salg. Derudover er Peptidream også berettiget til at modtage royalties af salg af de produkter, som kommer på markedet som følge af aftalen. Peptidream vil desuden modtage en øjeblikkelig betaling samt forskningsstøtte fra Janssen af ukendt størrelse.

Peptidream er et ombejlet selskab blandt big pharma, og J&J er kun én i rækken af partnere fra medicinalsektoren. Det japanske peptidselskab har i løbet af de sidste syv år indgået samarbejdsaftaler med 16 store medicinalselskaber blandt andre Amgen, AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Merck, Sanofi og altså senest Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson åbner op omkring sine prisstigninger

J&J vinder en talkumsag - for en gangs skyld

J&J køber Europas største biotekselskab i milliardhandel

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier