MedWatch

Magtfuld indkøber skeptisk om Novos amerikanske prismodel

Den store amerikanske indkøbsorganisation Express Scripts udtrykker nu skepsis over for Novo Nordisks prismodel i USA med resultatkontrakter, hvor Novo betales efter, hvor godt selskabets midler virker.

Foto: Colourbox

Begejstringen for Novo Nordisks nye amerikanske prismodel, hvor betaling til selskabet er afhængig af produkternes effekt, er til at overse hos den amerikanske indkøbsorganisation Express Scripts. I et interview med Berlingske Business udtrykker Steve Miller, medicinsk direktør hos Express Scripts, skepsis over for modellen. Blandt andet peger direktøren på den enorme mængde af administration, der følger med værdibaserede kontrakter.

"Lad os antage, at Novo vil lave en kontrakt, som bliver sat op som en værdibaseret kontrakt, der måler på patienternes Hæmoglobin A1c (langtidsblodsukker, red.). Problemet bliver så, hvor omkostningstungt det vil være at sikre de tal fra alle patienter. Det næste er, om man kan vurdere midlets overordnede virkning uden at kigge på patienterne individuelt," siger Steve Miller til Berlingske Business.

Direktøren pointerer, at Merck tidligere har indgået en værdibaseret kontrakt med et amerikansk forsikringsselskab om diabetesmidlet Januvia, men at man efterfølgende oplevede, at besparelserne blev ædt op af administration.

Novo-direktør: Nu begynder forhandlingerne

Novos USA-chef vil omlægge forretningen

Novo efter Lillys pristiltag: Vi vil gå en anden vej

Amerikanere kalder Novos prisløfte en hån

Åbent brev fra Novo-direktør: Vi sætter en grænse for prisstigninger

Novo-formand: Riis var ikke manden bag USA-plan

 

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier