MedWatch

Allergan går videre med Botox mod depression

Allergan rykker nu videre med dets rynkemiddel Botox i et stort fase 3-studie mod depression.

Foto: Colourbox

Det er mest kendt som rynkemiddel, men Botox bliver også testet i en række andre indikationer. Blandt andet har selskabet bag, Allergan, haft Botox i et klinisk studie mod depression. Og nu har man valgt at gå videre i udviklingen til et større fase 3-forsøg, skriver Reuters.

Botox havde ellers ikke opnået en signifikant forbedring i behandling af depression i fase 2, men man fandt alligevel data så opmuntrende, at man nu har valgt at rykke videre i fase 3. Allergan har meddelt, at resultaterne i forsøget med de to laveste testede doser mod placebo, var tæt på mere traditionelle antidepressiva, der allerede er på markedet.

”Vi er opmuntrede af disse data og den potentielle indflydelse på voksne med svær depression. Vi planlægger at rykke frem og udvikle et fase 3-program for en ny potentiel behandlingsmulighed for patienter,” udtaler forskningschef i Allergan David Nicholson.

Botox er udover at være et rynkemiddel også godkendt til behandling af kronisk migræne, overaktiv blære, meget sved under armene, spasmer i øjenlågene og spasticitet.

 Allergan klar til FDA-ansøgning på nyt acnemiddel 

 CRISPR-selskab kan tjene milliarder på Allergan-aftale

 FDA: Risiko for dødsfald ved Allergan-middel 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier