MedWatch

Forward Pharma i værditab efter ny patentafgørelse

Danske Forward Pharma har mistet væsentlig værdi efter amerikansk patentafgørelse om sklerosemidlet Tecfidera.

Biogen og Forward Pharma indgik et omfattende forlig i januar omkring sklerosemidlet Tecfidera. Foto: Biogen Idec Hillerød

Forward Pharma og Biogen indgik forlig i januar om sklerosemidlet Tecfidera. Det betød Forward Pharma fik stor interesse i at, det ville går Tecfidera godt.

En afgørelse fra den amerikanske patentdomstol, PTAB, sætter imidlertid en kæp i hjulet for den plan.

Det skriver Børsen.

I forliget med Biogen havde Forward Pharma udsigt til en indtjening på omtrent 9 mia. kr., hvis Forward Pharma vel og mærke vandt den aktuelle patentsag.

"Selv om vi er skuffede over afgørelsen fra PTAB (patentkontoret), så fortsætter vi med at mene, at kravene I patentansøgning '871 er patenterbare og vi er berettigede til at prioriteres over Biogen og derfor vil vi appellere afgørelsen," kommenterede Claus Bo Svendsen, adm. direktør i Forward Pharma ifølge Børsen.

Forward Pharmas aktier faldt med 20 pct. på børsen i New York fredag.

Biogen-sejr er gode nyheder for Forward Pharma

Lundbeck-boss om manglende børsnoteringer i Danmark: "Det er simpelthen for dumt"

Biogen vinder patentsag over hedgefond-boss

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier