MedWatch

Novartis skal udlevere dokumenter om “fup”-arrangementer

En dommer har beordret Novartis til at udlevere over 79.000 dokumenter vedrørende uddannelsesarrangementer for læger, der angiveligt aldrig har fundet sted.

Foto: Colourbox

Føderale anklagere har vundet det første sværdslag mod schweiziske Novartis i en whistleblowersag om ulovlig betaling til læger.

Det skriver FiercePharma.

Dommeren har nu beordret Novartis til at udlevere helt præcis 79.236 dokumenter vedrørende uddannelsesarrangementer med læger, som selskabet hævder at have holdt.

Anklagerne mener dog, at det ikke passer. I stedet skulle Novartis have inviteret de samme læger til arrangementer om og om igen, betalt for overdådige middage på Nobu og Smith & Wollensky og holdt sammenkomster på Hooters, for at lægerne til gengæld skulle ordinere flere lægemidler fra Novartis.

Anklagerne lyder blandt andet på, at de "fingererede" arrangementer og honorarer, der blev udbetalt fra 2002 og til minimum 2011, hovedsageligt var bestikkelse for at få læger til at ordinere Novartis' kardiovaskulære lægemidler, inklusiv blodtryksmedicinen Diovan, der nu er løbet af patent, og diabetesmidlet Starlix.

De såkaldte arrangementer var i bedste fald overfladiske - hvis de overhovedet fandt sted, lyder anklagerne endvidere. Novartis skulle angiveligt have betalt returkommission for "titusindvis af dollars" hvorefter hver enkelt læge "udskrev for mange tusinde dollars af recepter".

 Hjertemedicin fra Novartis fejler i fase 3

 Novartis viser tegn på sygdomsmodifikation i psoriasis 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier