MedWatch

Ny alliance går sammen i kampen mod superbakterier

333 mio. kr. investeres i 11 biotech-selskaber til forskning i farlige superbakterier.

Foto: FRANDSEN FINN

333 mio. kr. skal bruges på at fremskynde udviklingen af en ny kraftig antibiotika, som kan gøre det af med nogle af verdens farligste superbakterier.

Det er 11 bioteknologiske selskaber og forskerhold i Storbritannien og USA, som modtager den store sum.

De former for medicin, som i dag virker mod det voksende antal resistente infektioner, er faldende. Forskere advarer om, at der er mangel på kraftig antibiotika til bekæmpelse af dødelige superbakterier.

Resistente infektioner dræber 700.000 mennesker årligt på globalt plan. Det seneste antibiotika, som blev godkendt til markedet, blev opdaget i 1984.

Den nye alliance bestående af britiske og amerikanske selskaber er oprettet under navnet CARB-X.

Alliancen vil investere omkring 116 mio. kr. i 11 biotech-selskaber til forskellige forskningsprojekter på området. Et tilsvarende beløb vil blive tilføjet over tre år.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) beskriver de sygdomsfremkaldende bakterier som en af de største trusler mod menneskers sundhed.

Bakterierne har ifølge WHO indbyggede evner til at finde nye måder at modstå behandling. De kan også videregive genetisk materiale. Det materiale tillader andre bakterier at blive resistente.

Forskeren Tim Jinks fra Wellcome Trust siger, at antibiotikaresistens allerede nu udgør en "kæmpemæssig global udfordring". Og problemet bliver større og større, tilføjer han.

Forskningen på lovende områder bliver lige nu fremskyndet. Det siger Kevin Outterson, som er direktør for CARB-X 's og juraprofessor ved Bostons Universitet.

Det sker i håbet om, at det vil føre til effektiv antibiotiske, vacciner, behandlingsmetoder og hurtigere diagnosticeringer.

/ritzau/AFP

Virksomhed trækker ansøgning på antibiotikum

Ny forskning kan knække multiresistente bakterier

Google og Lundbecks venturefolk skal udvikle antibiotika

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier