Lundbeck på aftalejagt i Boston

Den danske medicinalkoncern Lundbeck er i disse dage på aktiv jagt efter de bedste folk og den bedste forskning i Boston.
Foto: Lundbeck / PR
Foto: Lundbeck / PR

En fisketur i Boston. Sådan kan Lundbecks udflugt til verdens hovedstad for biotek i disse dage beskrives. For ifølge Børsen er den danske medicinalkoncern i denne uge på jagt i USA efter en håndfuld potentielle aftaler, som ventes indgået i løbet af 2017.

Lundbeck har prøvet noget nyt for selskabet og samlet 150 mennesker fra regionens biotekselskaber, forskningsgrupper på universiteterne og hospitaler med en ambition om, at Lundbeck ad den vej kan sikre sig større opmærksomhed i forskningsmiljøet.

Hidtil har selskabet sendt sine egne forskere på akademisk rundtur rundt omkring i verden som en anden slags spejdere, der skulle spotte talent og forskning, der på sigt gerne skulle kunne veksles til en lægemiddelkandidat. I de seneste fem år er investeringerne i ekstern forskning øget, hvilket har betydet omkring otte nye forskningsaftaler om året.

"Vi føler, at vi nu har den rette balance mellem intern og ekstern forskning, til at vi kan holde en bæredygtig pipeline over tid," siger Lundbeck-forskningsdirektør Kim Andersen til Børsen.

 Lundbeck-direktør: Nye eksaminer nærmer sig

 ”Hard Kåre” imponerer – men sporene skræmmer

 Lundbeck satser stærkt på haj-teknologi 

 27 mia. kr. har givet Lundbeck få lægemidler og en næsten tom pipeline

 "Det er nok noget af det dårligere, man kan finde på det danske aktiemarked inden for de sidste 20 år" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også