MedWatch

Biogen vinder patentsag over hedgefond-boss

Amerikanske Biogen har vundet en patentsag over hedgefond-ejeren Kyle Bass, der tidligere har erklæret åben krig mod medicinalindustrien.

Foto: /ritzau/AP/

Den kamplystne hedgefond-ejer Kyle Bass har tabt et patentslagsmål om Biogens scleroseblockbuster Tecfidera. Det skriver Reuters.

Afgørelsen kom fra USA’s patent- og varemærkekontor og ankenævnet i Washington. Det betyder at Biogen nu kan forlænge perioden, hvor de generiske konkurrenter kan holdes ude af det amerikanske marked, med fire til fem år, vurderer Salim Syed, analytiker hos Mizuho.

Hverken Kyle Bass eller Biogen har været tilgængelig for en kommentar til Reuters.

Kyle Bass har tidligere erklæret krig mod medicinalindustrien og patenter, som han mener er givet på et alt for spinkelt grundlag og derfor holder kopikonkurrence unødigt for døren.

I sagen med Biogen udfordrede han patent 514, der dækker doseringen af det aktive stof i Tecfidera, dimethyl fumarate (DMF) i en dosis på 480 mg. til behandling af multipel sclerose.

Netop patent 514 var også omdrejningspunket i patenttvisten mellem Biogen og Forward Pharma. Parterne indgik tidligere på året et forlig til 8,7 mia. kr.

 Dansk biotekselskab får milliardstort forlig 

 Dansk biotekselskab udfordrer gigant 

 Biogen vinder patentkamp om Tecfidera

 Hedgefund-boss udfordrer hel medicinalindustri

 Amerikansk storinvestor taber første patentslag mod medicinalindustrien 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier