MedWatch

Studie: Hårtabsmiddel knyttet til psykiske problemer

Et nyt canadisk studie peger på en sammenhæng mellem en bestemt klasse lægemidler, der blandt andet bruges mod hårtab og prostataforstørrelse, og øget risiko for psykiske problemer.

Foto: Colourbox

Flere lægemidler i den særlige klasse 5-alfa-reduktase-hæmmere (5ARI’s) bliver nu linket sammen med psykiske problemer. Ifølge Reuters er det et canadisk studie, der nu påviser, at lægemidlerne finasteride og dutasteride kan linkes sammen med en øget risiko for depression og selvskadende adfærd.

Lægemidlerne bruges til behandling af hårtab og prostataforstørrelse.

Det bliver understreget i studiet, at pillerne ikke øger risikoen for selvmord.

”Der  var ikke mange gode studier på dette område, og det er meget normale lægemidler for urologer at bruge,” lyder det fra en af forskerne bag studiet, Blayne Welk fra Western University og Institute for Clinical Evaluative Sciences in Ontario.

Forskerteamet har analyseret data fra 93.197 mænd, der var over 66 år, da de fik en recept på 5ARIs mellem 2003 og 2013 plus yderligere 93.197, der ikke har fået en recept på 5ARI.

Her fandt man, at i løbet af de første 18 måneder havde mænd, der fik 5ARI, en 88 procent øget risiko for at skade dem selv.

Samme gruppe havde også en 94 pct. større risiko for at få en depression i de første 18 måneder. Efter 18 måneder faldt risikoen til 22 pct.

 Hårtabsmiddel klarer første forhindring

 Flop får ikke Lundbeck til at opgive Alzheimers

 Biotekselskab dropper tre programmer og fyrer en tredjedel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier