MedWatch

Danske: Markedet virker mere immunt over for Trumps tweets

Investorerne i medicinalbranchen ser nu ud til at gå mindre i panik, når præsident Trump tweeter om industrien, end tidligere. Det kan varsle mindre bølgegang i medicinalaktierne, siger en investeringsstrateg for Danske Bank.

Foto: Pablo Martinez Monsivais

Noget tyder på, at investorerne ikke længere lade sig hyle helt så meget ud af den, når USA's præsident, Donald Trump, kommer med et af sine mange udfald mod medicinalsektoren.

Ved tidligere lejligheder har præsidentens tweets om alt for høje medicinpriser ellers kostet farmaaktierne dyrt. Men de store udsving udeblev mandag, selv om præsidenten under et vælgermøde i Kentucky igen langede ud efter priserne på receptmedicin.

Og det er en udvikling, der er værd at hæfte sig ved, mener investeringsstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen, der vurderer, at det kan varsle mindre bølgegang for medicinalaktierne i den kommende tid.

"Det ser ud som om, investorerne er ved at blive lidt resistente overfor Trump i hvert fald i relation til medicinalsektoren, og det giver lidt mere stabilitet," siger Lars Skovgaard Andersen.

Han mener, at sektoren er interessant, også selv om farmaaktier under et ikke længere er "lige så billige, som de var i starten af året."

"Vi har en sektor, som stadig er attraktivt prisfastsat. Det er blandt andet det, man skal fokusere på, og samtidig skal man ikke se bort fra selskabsspecifikke udmeldinger. Det ser i højere grad ud til, at medicinalinvestorerne har vendt fokus mod det fundamentale i sektoren i stedet for at fokusere på al den politiske støj, der kommer fra Trump fra tid til anden,” siger Lars Skovgaard Andersen.

 Trump diskuterer medicinpriser med oppositionen

 Trump ser ud til at fordoble FDA-priser

 Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier