MedWatch

Forsikringsselskaber i myndighedernes søgelys

Fire amerikanske forsikringsselskaber undersøges nu af det amerikanske justitsministerium efter anklager om, at de uretmæssigt har taget penge for at behandle patienter, der aldrig har været syge.

Det amerikanske justitsministerium har offentliggjort en undersøgelse af fire sundhedsforsikringsselskaber efter de i en retssag er blevet anklage for at bedrage Medicare – en offentlige sygesikring i USA. Bedrageriet har angiveligt gået på at hævde, at patienter er blevet behandlet for noget, som ikke er sandt, skriver Reuters.

De fire forsikringsselskaber i myndighedernes søgelys er Health Net, Aetna, Cigna-selskabet Bravo Health og Humana fremgår det af papirer fra retten i Los Angeles.

Her kører også en retssag mod United Health Group, som regeringen også er gået ind i efter en tidligere ansat har anlagt en sag mod selskabet. I USA er det sådan, at tidligere ansatte kan sagsøge selskaber på regeringens vegne for at få skatteyderes penge tilbage, hvis de ved, der er foregået noget ulovligt. De såkaldte whistleblowers kan så selv få en procentdel af pengene, hvis der er hold i anklagerne.

Hvis regeringen går ind i den slags sager, får de som regel et kraftigt skub. Af papirerne fra retten i Los Angeles fremgår det dog nu, at regeringen først skal undersøge Health net, Bravo, Aetna, og Humana, før man kan bestemme om man skal gå videre i sagen om UnitedHealth.

USA’s regering går med i søgsmål mod United Health

UnitedHealth under beskydning

PBM'erne kommer i spotlyset i USA

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier