MedWatch

Endnu to lande melder sig i kampen om EMA

Lobbyisterne står i kø for at påvirke beslutningstagerne, der skal bestemme, hvor Det Europæiske Lægemiddelagentur skal ligge efter et Brexit. Og nu har endnu to lande meldt sig ind i kampen om agenturet.

Lars Rebien Sørensen, regeringens særlige EMA-udsending, har kamp til stregen, når han skal overbevise EU’s beslutningstagere om, at København er det helt rigtige sted at placere Det Europæiske Lægemiddelagentur. Og nu intensiveres kampen yderligere, for også Finland og Belgien har valgt at lægge deres lod i skålen om retten til agenturet, der skal flyttes ud af London, fordi briterne har valgt at forlade EU.

Det skriver Reuters og New Europe.

Lægemiddelagenturet, der rummer 900 arbejdspladser er populært, og Finland og Belgien melder sig blandt interesserede lande som ud over Danmark også tæller Sverige, Spanien, Frankrig, Holland, Italien og Polen.

Finland har i dag allerede det europæiske kemiske agentur, European Chemical Agency, ECHA, placeret i Helsinki på samme måde, som Danmark har det europæiske miljøagentur i København. I Belgiens hovedstad Bruxelles ligger alle de store EU-institutioner placeret.

Senderovitz: "Selvom vi ikke får EMA, vinder vi alle sammen alligevel"

Svensk EMA-udsending: Beslutning kan tages i juni

Farmaindustrien oplister ønsker til nyt EMA-land

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier