MedWatch

Saniona får grønt lys til fedmestudie

Danske Saniona er klar til at rykke i fase 2 med selskabets hovedkandidat, der skal testes mod en sjælden sygdom, hvor patienterne ikke har nogen mæthedsfornemmelse. Selskabet vil nu tilføje flere effektmål end først planlagt til studiet.

Foto: Saniona/ PR

Et planlagt fase 2-studie med en lægemiddelkandidat mod en sjælden fedmesygdom har nu fået de nødvendige regulatoriske godkendelser. Det meddeler danske Saniona mandag morgen i en pressemeddelelse. Allerede sidste år meddelte selskabet, at man ville rykke i fase 2 med lægemiddelkandidaten Tesomet mod den sjældne sygdom Prader-Willi-syndrom (PWS). Nu har myndighederne i Tjekkiet og Ungarn, hvor studierne skal foregå, godkendt det kliniske studie, som efter planen påbegyndes i andet kvartal af 2017. Formålet er at vurdere effekt, tolerabilitet, sikkerhed og farmakokinetik af Tesomet.

"Vi er meget glade for myndighedernes godkendelser og ser frem til at starte vores første undersøgelse af patienter med PWS - en alvorlig arvelig sygdom, hvor der ikke findes nogen behandlingsmuligheder i dag. Vi mener, at Tesomet kan give væsentlige fordele for disse patienter på grund af lægemiddelkandidatens virkningsmekanisme," udtaler adm. direktør i Saniona, Jørgen Drejer, i pressemeddelelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier