MedWatch

Darzalex lider tilbageslag i Storbritannien

Det britiske prioriteringsinstitut NICE lægger i et udkast op til at afvise brugen af Genmabs kræftmiddel Darzalex i det britiske sundhedsvæsen.

Genmab-midlet Darzalex har fået et kommercielt skud for boven på det britiske marked. Det britiske prioriteringsinstitut NICE anbefaler ifølge Børsen i et udkast ikke at anbefale brugen af kræftmidlet til behandling af knoglemarvskræft i det britiske sundhedsvæsen.

NICE skriver i den vejledende udmelding, at Darzalex ikke kan godkendes, fordi der er en høj grad af usikkerhed i forhold til, hvor effektivt midlet er.

Den forklaring giver medicinalanalytiker i Nordea Michael Novod dog ikke meget for. Han tolker, at der med afvisningen snarere er tale om en magtkamp om prisfastsættelse mellem den britiske myndighed og Genmabs partner Johnson & Johnson.

"Efter vores mening er effekten af Darzalex ubestridelig," skriver han ifølge Børsen i en kommentar til nyheden.

Parterne har således mulighed for at forhandle priser, inden NICE's endelige anbefaling falder i juli. Tidligere har NICE også afvist Celgenes Revlimid til behandling af knoglemarvskræft, ligesom også Janssen og AbbVie har fået afvist deres Imbruvica.

NICE afviser Genmab-konkurrent

Nej fra NICE til Genmab-konkurrent

NICE siger nej til Genmab-rival

Amerikanere lægger milliarder oven i Darzalex-estimat

Darzalex nærmer sig ny indikation i Europa

”Et lægemiddel som Darzalex kommer kun én gang hvert tyvende år”

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier