MedWatch

Ny biotekfond klar med venturemilliarder

En ny biotekfond er klar til at kaste milliarder i opstartsselskaber i både USA og Europa. I spidsen for fonden står en erfaren biotekkvinde fra blandt andet Roche Venture Fund.

Foto: Colourbox

Amerikanske og europæiske biotekselskaber kan godt gøre sig klar til at bejle til den nye venturefond Pivotal bioVenture Partners. Ifølge Endpoints News har den nye fond 300 mio. dollars, 2,1 mia. kr., i ryggen fra konglomeratet Nan Fung Group, der er baseret i Hong Kong med Vincent Cheung i spidsen. De fleste penge til gå til amerikansk biotek, men 20 pct. af pengene er reserveret europæiske selskaber.

Direktør for Pivotal bioVenture Partners er Tracy Saxton, der tidligere har været hos både Roche Venture Fund og SV Life Sciences Advisers. Hun er ved at opbygge sit team, der kommer til at bestå af seks-otte medarbejdere.

Både Tracy Saxton og Vincent Cheung ”kan gode lide tidligere investeringer”, siger Tracy Saxton til Endpoints News. Hun forventer, at fonden vil få 15-18 nye biotekselskaber i porteføljen med 15-20 mio. dollars per selskab.

Det er dog områder, som fonden ikke vil gå ind i, og overfor Endpoints News fortæller Tracy Saxton, at områder som CAR-T, immunonkologi og CRISPR tilhører den gruppe. Derimod vil man med infektionssygdomme, immunologi og sjældne sygdomme kunne tiltrække sig direktørens opmærksomhed.

Milliardfond jagter nyt Genmab

Schweizere rejser en halv milliard til ny fond

Amerikanske venturemillioner søger nye hjem

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier