MedWatch

FDA: Risiko for dødsfald ved Allergan-middel

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, advarer nu mod et af Allergans midler mod irritabel tyktarm. I værste tilfælde kan behandlingen medføre dødsfald, lyder det.

Allergan
Foto: Richard Drew

Et lægemiddel fra Allergan kommer nu med en advarsel fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA.

Ifølge FiercePharma drejer det sig om Viberzi mod irritabel tyktarm med diarre (IBS-D). Advarslen omhandler patienter uden galdeblære, der risikerer at udvikle en alvorlig betændelse i bygspytkirtlen, som kan medføre hospitalsindlæggelse eller i værste fald døden. Patienter uden galdeblære bør stoppe med at indtage Viberzi straks, lyder det fra myndighederne.

”Vi arbejder sammen med producenten af Viberzi, Allergan, for at adressere disse sikkerhedsproblemer,” lyder det fra FDA i en meddelelse.

Allergan har ikke kommenteret sagen.

Det er Actavis, der står bag Viberzi, som blev godkendt i maj 2015 samme dag som konkurrenten Xifaxan fra Valeant.

FDA godkender to midler mod irritabel tyktarm

Allergan og Editas skal lave genredigeret øjenmedicin

Fortiden indhenter Allergan med et søgsmål

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier