MedWatch

Marathon sælger omstridt lægemiddel

Amerikanske Marathon har gennem længere tid været genstand for sønderlemmende kritik efter en markant prisstigning på et gammelt lægemiddel. Nu har selskabet valgt en overraskende løsning.

Foto: Colourbox

Om det blev for meget for det amerikanske medicinalselskab Marathon Pharmaceuticals, eller om selskabet bare har øjnet (endnu) en hurtig profit vides ikke. Men nu har selskabet i hvert fald valgt at skille sig af med det omstridte lægemiddel Emflaza. Det skriver FiercePharma.

Det er PTC Therapeutics, der har indgået en aftale om lægemidlet. Aftalen kan potentielt have en værdi af op til 190 mio. dollars, hvoraf de 140 mio. dollars er en øjeblikkelig betaling.

Emflaza er et lægemiddel mod muskelsvindsygdommen Duchennes Muskeldystrofi (DMD), som er et gammelt lægemiddel, deflazacort, der sælges uden for USA. Marathon fik i februar markedsføringstilladelse til det amerikanske marked - med planer om at hæve prisen fra under 1000 dollars om året til 89.000 dollars.

Prisstigningen udløste skarp kritik og kom på et tidspunkt, hvor der i forvejen var stor fokus på medicinalpriserne i USA.

Med den amerikanske godkendelse af Emflanza modtog Marathon en af de eftertragtede vouchers fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA. De kan bruges til at korte flere måneder af behandlingstiden hos myndighederne - eller de kan bruges i en handel med andre selskaber. En model, der har vist sig at være enormt lukrativ.

Amerikanske politikere kræver svar fra medicinaldirektør

Brancheorganisation lægger afstand til grisk farma-boss

Lancering af muskelsvindsmiddel sat på stand-by

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier