MedWatch

Lægemiddelstyrelsen advarer om slovakisk virksomhed

Hvis man som dansk lægemiddelvirksomhed har handlet med slovakiske Genus Pharma, skal man kontakte Lægemiddelstyrelsen, for virksomheden har benyttet sig af falske papirer.

knap alarm tryk parat start stop
Foto: Colourbox

Har I i jeres virksomhed handlet med slovakiske Genus Pharma s.r.o så læs videre.

Virksomheden er nemlig blevet taget i at benytte et forfalsket såkaldt GDP-certifikat, advarer Lægemiddelstyrelsen.

GDP står for Good Distribution Practice, men efter at de slovakiske lægemiddelmyndigheder er blevet kontaktet angående et sådan certifikat for virksomheden, for at verificere at det var gyldigt, har de konstateret, at Genus Pharma faktisk aldrig har haft en engrosforhandlertilladelse, og dermed heller ikke er blevet inspiceret af myndighederne. Derfor har virksomheden heller aldrig fået et GDP-certifikat.

Lægemiddelstyrelsen opfordrer derfor danske virksomheder til at kontakte dem på rapidalert@dkma.dk, hvis man har handlet med Genus Pharma, der sælger og markedsførergeneriske lægemidler- Alternativt er blevet tilbudt lægemidler fra dem.

Forfalskede lægemidler oversvømmer Afrika

Endnu et indisk selskab i FDA’s søgelys

Falske lægemidler koster EU mia af euro

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier