MedWatch

Trump ser ud til at fordoble FDA-priser

Virksomheder, der vil have godkendt sine produkter i USA kan godt begynde at se dybere i tegnebogen, for det ser ud til at Trump vil fordoble gebyrerne hos FDA fra 2018.

USA's præsident, Donald Trump
Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Planerne for USA's budget i 2018 er sluppet ud fra Det Hvide Hus, og her kan man læse, at udgifterne for medicinal- og medicofirmaerne til administrationsomkostninger i forbindelse med godkendelse af ny medicin og medicoudstyr kommer til at stige kraftigt.

Det skriver Reuters.

Trumps embedsmandsværk har i 2018 budgetteret med over 2 mia. dollars – omkring 14 mia. kr. – som den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA skal opkræve i gebyrer og afgifter fra industrien. Det er dobbelt så meget, som der er budgetteret med i 2017.

I budgettet står der, at industrien, der nyder godt af FDA’s godkendelser ”kan og bør betale for deres andel”, skriver Reuters.

Til gengæld står der også i budgettet, at der så vil blive tilbudt foranstaltninger, der vil bidrage til at fremskynde godkendelsesprocessen af nye midler.

FDA har taget penge for at gennemgå nye produkter siden 1992. Det meste af brugernes betaling kommer fra receptpligtig medicin, som udgør omkring anslået 866 mio. dollars i 2017 og 324 mio. dollars, der kommer fra generiske lægemidler. FDA’s samlede budget for 2017 er på 5,1 mia. dollars, står der på lægemiddelmyndighedens hjemmeside ifølge Reuters.

Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

Industrien frygter lempelser hos FDA

Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

 

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier