MedWatch

Mercks vaccine mod helvedesild i modvind

En vaccine mod helvedesild fra medicinalselskabet Merck er havnet i et juridisk stormvejr, efter flere patienter har anklaget vaccinen for at forårsage alvorlige skader og endda dødsfald.

Colourbox
Foto: Colourbox

Et søgsmål mod Merck, der omhandler selskabets vaccine mod helvedesild Zostavax, fortsætter med at vokse. Det skriver FiercePharma.

Zostavax er under anklage for at forårsage alvorlige skader og sågar dødsfald. Avokater melder nu, at flere sager er på vej.

”Jeg synes, Merck har fejlet eklatant… i forhold til at advare mod meget alvorlige bivirkninger og i forhold til, at vaccinen gør, hvad den hævder,” udtaler advokat Marc Bern til FiercePharma.

Marc Bern er partner i Marc J. Bern & Partners og han siger, at hans firma har "tusindvis af klager", som stadig afventer i Philadelphia. Sagsøgerne ankalger blandt andet vaccinen for at give blindhed, alvorlige lammelser, hjerneskader og i værste tilfælde også dødsfald.

Merck udtaler i en meddelelse, at "det står bag demonstreret sikkerhed og effektivitet" af vaccinen, der er licensieret i 50 lande.

En talsperson fra Merck tilføjer desuden, at vaccinen er blevet distribueret i mere end 36 millioner doser siden 2006.

Zostavax havde en omsætning på 749 mio. dollars sidste år.

Merck og Pfizer kan få godkendt nyt diabeteshåb i år

GSK jagter europæisk godkendelse på helvedesildvaccine

Merck render ind i britisk mur

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier