MedWatch

AZ’ kræfthåb viser gode resultater mod æggestokkræft

Et nyt kræftmiddel fra AstraZeneca har i et studie vist gode takter mod æggestokkræft.

Foto: AstraZeneca/PR

AstraZenecas kræfthåb Lynparza viser nu også gode resultater mod æggestokkræft. Ifølge Reuters har lægemiddelkandidaten i et studie vist, at risikoen for sygdomsprogression er væk.

Lynparza tilhører en ny klasse af kræftmidler, såkaldte PARP-hæmmere, der blokerer enzymer, der er involveret i at reparere skadet DNA, og dermed hjælper til med at slå kræftceller ihjel.

AZ’ forskningsdirektør Sean Bohen udtaler, at han er ”ekstremt tilfreds med resultaterne”.

Lynparza var det første kræftmiddel i den nye klasse til at komme på markedet tilbage i 2014, men er i øjeblikket kun anbefalet som brug i fjerdelinjebehandling. Det seneste kliniske studie er udformet til at rykke op til en andenlinje vedligeholdelsesbehandling.

AstraZeneca sigter mod godkendelse med nye data for kræfthåb

AstraZeneca hæver bundlinjen efter stærk slutspurt

AstraZeneca taber på kolesterolmedicin, mens kræft lyser op

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier