MedWatch

Iværksætterselskab vil forbedre Novos produktion

Et af spinout-selskaberne fra biotekklyngen Biopro er nu klar med et helt nyt måleudstyr, der kan være med til at forbedre produktionen hos blandt andre Novo Nordisk.

Det kun to år gamle iværksætterselskab Biomatics Technology har udviklet en helt ny type måleudstyr, der kan være med til at forbedre produktionen hos blandt andre Novo Nordisk, Novozymes og Chr. Hansen. Ifølge Berlingske Business er måleintrumentet udviklet til automatisk prøveudtagning direkte i produktionen i den biologiske proces, der foregår i gæringstanke.

"Med vores nye udstyr bliver det muligt at tage prøver helt ned til hvert 15. minut, hvis det er nødvendigt. Det bliver muligt at tage prøver med en helt anden frekvens, samtidig med, at fejlprocenten bliver mindre, fordi processen er automatiseret og dokumenteret. Samtidig kan vi indsamle flere informationer om produktionen, end man har kunnet indtil nu. Det vil betyde en mere effektiv produktion og højere kvalitet," siger Christian Lysholm, adm. direktør og medejer af Biomatics Technology, til Berlingske Business.

Biomatics Technology er et spinout af biotekklyngen Biopro, der ligger i Kalundborg. Ifølge Berlingske Business har Capnova, Markedsmodningsfonden og Christian Lysholm selv investeret omkring ti mio. kr. i udviklingen af selskabets udstyr til prøveudtagning.

Nye millioner til life science

Sjællandsk biotekklynge sikrer overlevelse

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier