MedWatch

Bavarian-direktør: Aftale med Roche sparer os for 100 mio

Samarbejdet mellem danske Bavarian Nordic og det schweiziske kræftselskab Roche, kommer til at betyde besparelser for Bavarian Nordic i omegnen af 100 mio. kr.

CFO Bavarian Nordic

Bavarian Nordic har indgået en aftale om fri levering af Roches kræftmiddel Tecentriq til et fase 2-studie, hvor Bavarian vil kombinere medicinen med sin egen lægemiddelkandidat CV301.

Studiet vil blive gennemført i patienter med fremskreden metastatisk blærekræft, hvis sygdom fortsat forværres trods behandling med kemoterapi.

Tecentriq er i forvejen godkendt til behandling af den patientgruppe i USA. Som led i aftalen leverer Roche Tecentriq til fase 2-studiet, mens Bavarian er ansvarlig for at udføre forsøget. Resultaterne fra studierne kan benyttes af begge selskaber.

"Jeg har endnu ikke regnet ud præcist, hvor meget vi sparer, da jeg ikke har set studiedesignet og dermed ikke ved, hvor mange behandlinger der skal bruges. Men mit bud vil være, at vi sparer omkring 100 mio. kr.," siger Bavarians finansdirektør, Ole Larsen, til Ritzau Finans.

Bavarian offentliggjorde i december også planer om et fase 1- og et fase 2-studie, hvor CV301 kombineres med kræftmidlet Opdivo til behandling af lungekræft.

Det skete efter at have indgået en tilsvarende aftale om fri levering af Opdivo med Bristol Myers-Squib, der ejer rettighederne. Som led i aftalerne med Roche og Bristol-Myers Squibb har Bavarian ikke afgivet kontrol og ejer fortsat de kommercielle rettigheder til CV301.

Bavarian indgår aftale med Roche

Bavarian starter kombinationsforsøg med kræfthåb

Bavarian har startet vejen mod nyt milliardmarked

Forsiden lige nu

Storbank ser lys fremtid for Coloplast

Medicokoncernen Coloplast har fået genskabt markedets optimisme omkring virksomheden, men der er langt mere at komme efter, vurderer den norske storbank DNB.

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat"

Under Lars Rebien Sørensens formandskab vil Novo Nordisk Fonden favne bredere end hidtil. Datalogi, it, bred naturvidenskab, sociale formål, humanitære formål og bæredygtige fødevarer bliver større indsatsområder. Det sker ud fra en overordnet devise om at forbedre sundheden i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier