MedWatch

Bavarian-direktør: Aftale med Roche sparer os for 100 mio

Samarbejdet mellem danske Bavarian Nordic og det schweiziske kræftselskab Roche, kommer til at betyde besparelser for Bavarian Nordic i omegnen af 100 mio. kr.

Bavarian Nordic har indgået en aftale om fri levering af Roches kræftmiddel Tecentriq til et fase 2-studie, hvor Bavarian vil kombinere medicinen med sin egen lægemiddelkandidat CV301.

Studiet vil blive gennemført i patienter med fremskreden metastatisk blærekræft, hvis sygdom fortsat forværres trods behandling med kemoterapi.

Tecentriq er i forvejen godkendt til behandling af den patientgruppe i USA. Som led i aftalen leverer Roche Tecentriq til fase 2-studiet, mens Bavarian er ansvarlig for at udføre forsøget. Resultaterne fra studierne kan benyttes af begge selskaber.

"Jeg har endnu ikke regnet ud præcist, hvor meget vi sparer, da jeg ikke har set studiedesignet og dermed ikke ved, hvor mange behandlinger der skal bruges. Men mit bud vil være, at vi sparer omkring 100 mio. kr.," siger Bavarians finansdirektør, Ole Larsen, til Ritzau Finans.

Bavarian offentliggjorde i december også planer om et fase 1- og et fase 2-studie, hvor CV301 kombineres med kræftmidlet Opdivo til behandling af lungekræft.

Det skete efter at have indgået en tilsvarende aftale om fri levering af Opdivo med Bristol Myers-Squib, der ejer rettighederne. Som led i aftalerne med Roche og Bristol-Myers Squibb har Bavarian ikke afgivet kontrol og ejer fortsat de kommercielle rettigheder til CV301.

Bavarian indgår aftale med Roche

Bavarian starter kombinationsforsøg med kræfthåb

Bavarian har startet vejen mod nyt milliardmarked

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier