MedWatch

Analytiker: Rygtet mål for Novo opkøb ville passe godt ind

Anonyme kilder siger, at Novo Nordisk er i fuld gang med at kigge på et amerikansk biotekselskab, som laver midler til blodsygdomme, og ifølge en investor ville selskabets portefølje passe godt ind hos Novo.

Foto: Colourbox

Novo Nordisk har i længere tid stået overfor et stigende pres på dets bløderforretning, og med det i mente har selskabet tilsyneladende været på jagt efter opkøb, som kan spæde dets portefølje op. Sådan forlyder det i hvert fald fra Reuters, der onsdag skrev, at Novo Nordisk er interesseret i det amerikanske biotekselskab Global Blood Thereapeutics.

Ifølge Claus Henrik Johansen, sernior porteføljeforvalter i Danske Capital, og Nordea Markets’ medicinalanalytiker, Michael Novod, giver et potentielt opkøb god mening. I Børsen lyder det, at porteføljen flugter nemlig fint med Novos eksisterende forretning, særligt hovedkandidaten GBT440 mod seglcelleanæmi.

"Det kan blive et lægemiddel med et salg på over 2 mia. dollars (14 mia. kr.), baseret på estimater i markedet, og det vil passe godt ind i Novo Nordisks eksisterende biopharma/blodsygdomsforretning. Derfor, hvis udviklingen giver succes, så vil det være et plug-and-play aktiv i Novo Nordisks eksisterende biopharmaforretning," skriver Michael Novod i en kommentar torsdag.

Siden rygtet om Novos interesse bredte sig, er Global Blood Therapeutics markedsværdi steget fra 8,5 mia. kr. til cirka 10 mia. kr. Derudover er det også et selskab, som ifølge Michael Novod ikke ville koste de store anstrengelser at integrere. 

Novos interesse for at styrke dets blodsygdomsportefølje kommer sig af, at øget konkurrence risikerer at halvere salget af hovedpræparatet Novoseven. Seglcelleanæmi rammer omkring 100.000 amerikanere, og der er kun ét lægemiddel godkendt til behandling af sygdommen.

 Medie: Novo vil byde på amerikansk biotekselskab 

 Novos bløderkonkurrent render ind i problemer med dødsfald 

 Novo-kandidat får særstatus i USA  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier