MedWatch

Trump diskuterer medicinpriser med oppositionen

Den amerikanske præsident Donald Trump har mødtes med politikere fra det Demokratiske Parti for at at drøfte mulig politik, der skal fokusere på medicinpriserne i landet.

Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Polfoto

Donald Trump har bevæget sig fra Twitter og til forhandlingsbordet med oppositionen. Ifølge Bloomberg News har den amerikanske præsident mødtes med politikere fra det Demokratiske Parti i Det Hvide Hus, hvor han gentog budskabet om, at han vil gøre noget ved medicinpriserne i landet.

Mødet følger i kølvandet på en af præsidentens sædvanlige bombastiske udmeldinger via Twitter.

 Trump tweeter nyt angreb mod medicinalindustrien

 

Elijah Cummings, der er valgt ind for Maryland i Repræsentanternes Hus, og Peter Welch, der er valgt ind for Vermont i Repræsentanternes Hus, præsenterede ifølge en lovgiver, der var til stede under mødet, et bud på en plan, der kunne imødekomme præsidentens ønske om at reducere priserne på lægemidler.

Det drejede sig blandt om lovgivning, der skulle give den store offentlige sygekasse Medicare magt til at forhandle direkte med medicinalselskaberne i forhold til medicinpriser, ligesom man angiveligt også diskuterede prisen på det omdiskuterede EpiPen-produkt fra Mylan, der kom i fokus sidste år efter prisstigninger over en årrække på mere end 400 pct.

Trump var "begejstret" vedrørende emnet medicinprisfastsættelse, fortalte Elijah Cummings ifølge Bloomberg journalister efter mødet.

"Han var tydeligvis klar over problemet, og han gjorde det klart for os, at han ønskede at gøre noget ved det."

 Mylan mister store markedsandele

 Trump kan koste Novo milliarder

 Amerikanske lovgivere forsøger på ny at sænke medicinpriserne

 Republikansk sundhedsreform har fordele og ulemper

 Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier