MedWatch

Milliardfond jagter nyt Genmab

Tre erfarne bioteknavne vil rejse over 1 mia. kr. i en fond, som skal investere i primært danske og nordiske biotekvirksomheder, skriver Børsen.

David Solomon, adm. direktør Bionor Pharma

Den halvt år gamle fond Sund Capital erklærer sig over for dagbladet Børsen i dag risikovillig i jagten på nye bioteksucceser i stil med Genmab. Efter amerikansk forbillede, som har et langt frodigere klima for biotekinvesteringer, end vi kender herhjemme.

Det skyldes, at vi herhjemme ser risikovillig kapital som en risiko, mens de i USA kalder det venture capital, fordi de ser et muligt eventyr gennem vækst i nye selskaber, mener canadieren David Solomon, der er ledende partner i Sund Capital.

”USA har vist, at det er i orden at give underskud. Amazon, som vi alle kender, giver underskud, men er alligevel en Wall Street-darling. En dag vil Amazon give overskud. Genentech, Amgen, Biogen er alle sammen kendte navne i biotekindustrien. De gav underskud i 20 år, men de var også investordarlings, fordi de udviklede medicin, som dækkede vigtige behov inden for kræft, immunologi og andre områder,” siger David Solomon, tidligere direktør i Zealand Pharma til Børsen.

Sund Capital vil rejse mindst 1,1 mia. kr., som primært skal hentes hos professionelle institutionelle investorer. David Solomon ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge der er rejst indtil videre.

Davis Solomons partnere i Sund Capital er farmaceut Kamilla Rolsted og erhvervsjurist Søren Keller.

"Min største opgave er at afslutte finansieringen af min nye fond"

Vraget biotekdirektør vil oprette milliardfond

Solomon skyder med skarpt mod den finansielle kultur

 

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier