Milliardfond jagter nyt Genmab

Tre erfarne bioteknavne vil rejse over 1 mia. kr. i en fond, som skal investere i primært danske og nordiske biotekvirksomheder, skriver Børsen.

Den halvt år gamle fond Sund Capital erklærer sig over for dagbladet Børsen i dag risikovillig i jagten på nye bioteksucceser i stil med Genmab. Efter amerikansk forbillede, som har et langt frodigere klima for biotekinvesteringer, end vi kender herhjemme.

Det skyldes, at vi herhjemme ser risikovillig kapital som en risiko, mens de i USA kalder det venture capital, fordi de ser et muligt eventyr gennem vækst i nye selskaber, mener canadieren David Solomon, der er ledende partner i Sund Capital.

”USA har vist, at det er i orden at give underskud. Amazon, som vi alle kender, giver underskud, men er alligevel en Wall Street-darling. En dag vil Amazon give overskud. Genentech, Amgen, Biogen er alle sammen kendte navne i biotekindustrien. De gav underskud i 20 år, men de var også investordarlings, fordi de udviklede medicin, som dækkede vigtige behov inden for kræft, immunologi og andre områder,” siger David Solomon, tidligere direktør i Zealand Pharma til Børsen.

Sund Capital vil rejse mindst 1,1 mia. kr., som primært skal hentes hos professionelle institutionelle investorer. David Solomon ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge der er rejst indtil videre.

Davis Solomons partnere i Sund Capital er farmaceut Kamilla Rolsted og erhvervsjurist Søren Keller.

"Min største opgave er at afslutte finansieringen af min nye fond"

Vraget biotekdirektør vil oprette milliardfond

Solomon skyder med skarpt mod den finansielle kultur 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også