MedWatch

Leo Fondet vil holde Leo Pharma ud i strakt arm

En ny struktur og organisation skal sikre professionalisering i Leo Fondets ejeskab af Leo Pharma. Det skriver Børsen i dag.

Lars Olsen, direktør for salg og marketing i LEO Pharma

Mere frihed til medicinalvirksomheden Leo Pharma og et egentlig mandskab, så Leo Fondet kan håndtere både donationer og fondens formue på 25 mia. kr.

Det er den fornyelse, Leo Pharmas ejer Leo Fondet nu kaster sig over, skriver dagbladet Børsen i dag.

”Vi som ejer trækker os længere væk fra selskabet og overlader driften til dem, der har bedst forstand på det. Leo Pharmas nuværende størrelse og kompleksitet kræver en nytænkning af vores rolle. Vi skal stadig arbejde for Leo Pharmas ve og vel i fremtiden. Men vi mener, vi giver virksomheden de bedste muligheder ved at give den frihed til at fokusere på det, den skal,” siger Lars Olsen, bestyrelsesformand i Leo Fondet til Børsen.

Leo Fondet ejer alle aktier i dermatologivirksomheden Leo Pharma.

Lars Olsen peger på, at Leo Pharma har udviklet sig meget inden for de sidste 30 år og er blevet en global spille, der nu er inde i en voldsom vækstfase og derfor har brug for ro til den opgave. Der skal Leo Fondet ikke blande sig, og Fondet skal nu have et nyt sekretariat med Jesper Mailand som adm. direktør. Sekretariatet skal efter model fra andre fonde nu have fokus på at administrere fondens midler. Fonden uddelte donationer for 60 mio. kr. i 2015.

Fond er klar med en check på små 50 mio. kr.: Vil skabe nyt og meget specifikt iværksættermiljø

Leo Pharma-direktør efter vild ekspansion: Vi er rykket op i en anden liga

Løven donerer tocifret millionbeløb til etablering af dansk center

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier