MedWatch

Nye data rejser tvivl om hormongel fra Abbvie

Der bliver nu sået tvivl om fordelene ved AbbVies tidligere blockbuster AndroGel i forhold til de risici, der er ved hormongelen.

Foto: Nam Y. Huh/AP

Den tidligere blockbuster fra AbbVie AndroGel, der er en hormongel, er nu kommet under lup for kardiovaskulære bivirkninger.  Det skriver FiercePharma.

En nyt datasæt fra det løbende studie T Trials, der bliver udført 12 steder i USA blandt 790 mænd over 65 år, er netop blevet publiceret i JAMA (Journal of the American Medical Association.) I studiet har man blandt andet kigget nærmere på, om hormongelen lindrer anæmi (ja), styrker knoglerne (ja), forbedrer kognitionen (nej) – og også, om den påvirker opbygningen af plak i hjertet, der er et tidligt tegn på hjertesygdom.

Forsøgsresultaterne viste på sidstnævnte spørgsmål, at der var en ophobning af plak i kranspulsåren hos mænd, der tager AndroGel, der dermed kan tænkes at øge risikoen for hjerteproblemer.

Omvendt viser et separat studier med 44.335 patienter, der er blevet behandlet på Kaiser Permanente i Californien, at mænd der får testosteronbehandling har en mindre risiko for kardiovaskulære bivirkninger.

AbbVie står over for et gruppesøgsmål med omkring 2000 mænd, der har brugt Androgel, og som hævder, at de har oplevet hjerteanfald og andre bivirkninger efter at have brugt produktet.

Androgel ramte i 2012 en omsætning på 1,2 mia. dollars, men den begyndte at dykke i 2014, efter de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, begyndte at undersøge testosteronerstatning for at øge risikoen for at dø af hjerteanfald eller slagtilfælde. FDA krævede at AbbVie og andre testosteronproducenter skulle opdatere indlægssedlen med den kardiovaskulære risiko, og samtidig understrege at testosteron kun er godkendt til behandling af hypogonadisme, som er en alvorlig testosteronmangel.

 AbbVies hormon-gel styrker potensen 

 Tre gange afvist testosteronmiddel godkendt

 Højesteretsskepsis i ’pay-for-delay’-retssag 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier