MedWatch

AstraZeneca sigter mod godkendelse med nye data for kræfthåb

Nye data fra et fase 3-forsøg med AstraZenecas kræftmiddel Lynparza bringer selskabet tættere på en godkendelse hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder.

Det britiske-svenske medicinalselskab AstraZeneca har disket op med nye positive resultater fra et fase 3-studie med dets kræftmiddel Lynparza til behandling af brystkræft. Det bringer selskabet tættere på dets mål om at sende en ansøgning om godkendelse til de amerikanske lægemiddelmyndigheder inden udgangen af 2017.

Det skriver Biospace.

Selskabet nåede i mål med dets primære effektmål, at reducere den progressionsfrie overlevelsesrate for patienterne, der lider af HER2-negativ metastaseret brystkræft.

Lynparza er en såkaldt PRAP-hæmmer, som er en ny klasse af kræftmidler. Den er i forvejen godkendt til behandlingen af æggestokkræft, men hvis den bliver godkendt til brystkræft-indikationen, vil det være den første PARP-hæmmer, som bliver godkendt til behandlingen af brystkræft.

Hvis den bliver godkendt til brystkræft, mener en Berenberg-analytiker derudover også, at Lynparza kan have blockbusterpotentiale.

AstraZeneca får godkendt kræftmiddel af FDA

AstraZeneca får discountkonkurrence i Kina

AstraZeneca indgår milliardaftale

AstraZeneca hæver bundlinjen efter stærk slutspurt

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier