MedWatch

Medie: Staten giver million-rabat til køber af Statens Seruminstitut

Sundhedsministeriet har givet køberen af Statens Seruminstituts vaccinefabrik en huslejereduktion på 88 mio. kr. i de første fire år. Det skriver Ekstra Bladet.

Foto: OLESEN PETER HOVE

Sundhedsministeriet har sikret køberen af købt statens vaccine-produktion en rabat på 88 mio. kr. i de første fire år. Det skriver Ekstra Bladet.

I sidste måned overtog de saudiarabiske købere, Aljomaih-gruppen, formelt Statens Seruminstituts vaccinefabrik for 15 mio. kroner, og købernes nye selskab, AJ Vaccines, skal fremover producere vacciner på Statens Serum Instituts grund i København. Ifølge Sundhedsministeriets aftalen med AJ Vaccines, skal køber i de første fire år betale en husleje på tre mio. kr. om året for at leje sig ind i Statens Serum Instituts bygninger på Amager. Det er samtidig aftalt, at huslejen efterfølgende stiger til et sted mellem 25 og 55 mio. kr. om året for det 30.000 kvadratmeter store lejemål. Hvis lejen stiger med det lavest mulige, altså 25 mio. kr. om året, svarer det til en rabat på 22 mio. kr. om eller samlet 88 mio. kr.

Det får professor Anders Drejer fra Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet til at råbe vagt i gevær.

"Man kan ansætte rigtig mange sosu-assistener ude på plejehjemmene for 88 mio. kr. Politikerne har en demokratisk forpligtigelse til at forvalte statens penge, som var det deres egne. Staten er jo dig og mig, og det er vores penge," siger han til Ekstra Bladet.

Staten brugte dobbelt så meget som tjent på at finde vaccine-køber

Bavarian ville købe statens vaccineproduktion 

Medie: Statens vaccineproduktion er havnet i skattely 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier