MedWatch

Novo Nordisk vinder markedsandele i USA

Novo Nordisk  insulinforretning i USA fortsætter med at vinde markedsandele, viser receptstatistikken for uge 6. Det skriver Børsen.

Novo Nordisks markedsandel for nye receptudskrivninger af basal, langtidsvirkende insulin, er efter en tilbagegang i uge 5 tilbage på det høje niveau fra januar med en markedsandel på 30,3 pct. Samtidig er andelen af totale recepter steget til rekordniveauet 28 pct. Det skriver Børsen.

Novo Nordisks nyeste insulin Tresiba står  bag stigningen, idet produktet vandt 0,2 procentpoint til en andel på 5,6 pct. af de totale recepter og 0,2 pct. af de nye recepter, så andelen dermed steg til 7 pct. Overraskende er det dog, at Levemir, der er en ældre insulin i porteføljen af basal insulin, har holdt sin markedsandel stabil.

"Det er meget interessant, som vi tidligere har fremhævet, givet at Novo Nordisks opdaterede prognose (for 2017, red.) forudsætter en faldende trend i 2017," skriver Nordea Markets i en kommentar.

I det samlede billede taber franske Sanofis insuliner fortsat terræn hver uge, mens vinderen især er Eli Lillys insulin Basaglar, der er en billigere kopiversion af Sanofis insulin Lantus.

Ugebrev: Stort kurspotentiale i Novo på et års sigt 

Novo-boss: Prispres spreder sig ikke til lukrativt område - endnu 

Novos USA-chef klar til turnaround 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier