MedWatch

De dårlige tider fortsætter for Alexion

Kvalerne fortsætter for det hårdt prøvede selskab Alexion, der nu har stoppet udviklingen af en lægemiddelkandidat mod en sjælden stofskiftesygdom.

Foto: Colourbox

For nogle betyder et årsskifte også en frisk start, og det har man ganske givet også ønsket sig i det amerikanske biotekselskab Alexion. Men de dårlige tider er fortsat ind i 2017. Ifølge mediet Endpoints News har selskabet nu droppet lægemiddelkandidaten SBC-103 mod den sjældne stofskiftesygdom Sanfilippo B. Selskabet overtog SBC-103 i en milliardhandel med Synageva i 2015.

 Alexion-opkøb viser gode fase 1-data 

"I februar 2017 besluttede Alexion at reducere sine investeringer i SBC-103. Patienter, der i øjeblikket er rekrutteret i fase 1/2-studiet vil fortsætte med at modtage SBC-103, og ingen yderligere Alexion-studier er planlagt. Alexion vil revurdere værdien af dette aktiv fremadrettet," lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Ifølge Endpoints News betyder den nu droppede lægemiddelkandidat også en afskrivning på 85 mio. dollars, 593 mio. kr.

Nyheden om SBC-103 følger en række dårlige nyheder, der ramte selskabet i slutningen af 2016. Først kom beskyldningerne om snyd med salget af blodsygdomsmedicin Soliris (eculizumab). Så valgte både den adm. direktør, David Hallal, samt finansdirektøtren Vikas Sinha, at tage sit gode tøj og gå og tilsidst fejlede Soliris et senfasestudie. Alt sammen inden for ganske kort tid.

 Ulykkerne vælter ned over Alexion

 Direktører flygter fra Alexion 

 NICE sætter foden ned overfor Alexion

 Alexion scorer eftertragtet voucher  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier