
To skud på mål i stedet for kun et. Sådan forklarer adm. direktør Mark Pruzanski i det amerikanske biotekselskab Intercept en ændring af protokollen i et fase 3-studie med selskabets fedtleverkandidat. Ifølge FierceBiotech drejer det sig om studiet Regenerate, der nu er blevet opdateret i forhold til kandidaten OCA, der er en såkaldt FXR-agonist
Mark Pruzanski har forklaret på en telekonference for investorer, at ændringen af protokollen kommer efter en snak med de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA. De co-primære effektmål er nu ændret fra forbedring af fibrose og opløsning af NASH (Non Alcoholic Fatty Liver Disease, red.) til forbedring af fibrose eller NASH-opløsning, lød det blandt andet på telekonferencen.
"Vi skal nu kun møde et effektmål, for at studiet kan anses som en succes. Ingen af vores konkurrenter har studier i NASH, der støtter effekten på to effektmål. Hvis vi antager, at vi rammer begge effektmål, vil vi væres i stand til tydeligt at differentiere OCA fra andre NASH-midler, der i øjeblikket er i senfaseudvikling, og skabe en høj forhindring for andre konkurrerende produkter," lød det fra Mark Pruzanski.
Blandt konkurrenterne er danske Novo Nordisk, der i november sidste år indledte et fase 2-studie med semaglutid til behandling af NASH.
Også Gilead, Shire, Bristol-Myers Squibbs, Allergan og Novartis har kastet sig over NASH, hvor der på nuværende tidspunkt ikke findes nogen godkendte lægemidler.
Ungt dansk biotekfirma spurter derudaf