MedWatch

Novo-konkurrent ændrer fedtlever-studie

Et amerikansk biotekselskab, der blandt andet er i konkurrence med Novo Nordisk på det ombejlede fedtlever-område, har ændret effektmålene i et fase 3-studie med selskabets fedtleverkandidat.

Foto: Colourbox

To skud på mål i stedet for kun et. Sådan forklarer adm. direktør Mark Pruzanski i det amerikanske biotekselskab Intercept en ændring af protokollen i et fase 3-studie med selskabets fedtleverkandidat. Ifølge FierceBiotech drejer det sig om studiet Regenerate, der nu er blevet opdateret i forhold til kandidaten OCA, der er en såkaldt FXR-agonist

Mark Pruzanski har forklaret på en telekonference for investorer, at ændringen af protokollen kommer efter en snak med de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA. De co-primære effektmål er nu ændret fra forbedring af fibrose og opløsning af NASH (Non Alcoholic Fatty Liver Disease, red.)  til forbedring af fibrose eller NASH-opløsning, lød det blandt andet på telekonferencen.

"Vi skal nu kun møde et effektmål, for at studiet kan anses som en succes. Ingen af vores konkurrenter har studier i NASH, der støtter effekten på to effektmål. Hvis vi antager, at vi rammer begge effektmål, vil vi væres i stand til tydeligt at differentiere OCA fra andre NASH-midler, der i øjeblikket er i senfaseudvikling, og skabe en høj forhindring for andre konkurrerende produkter," lød det fra Mark Pruzanski.

Blandt konkurrenterne er danske Novo Nordisk, der i november sidste år indledte et fase 2-studie med semaglutid til behandling af NASH.

Også Gilead, Shire, Bristol-Myers Squibbs, Allergan og Novartis har kastet sig over NASH, hvor der på nuværende tidspunkt ikke findes nogen godkendte lægemidler.

 Ungt dansk biotekfirma spurter derudaf

 Novo indleder studie i fedme

 Gilead belønner fedtlever-fremskridt

 Britisk selskab booster NASH-kandidat 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier