MedWatch

Ny medvind til Bayers blodfortynder

Et studie med Bayers blodfortynder Xarelto som behandling til patienter med arterielle sygdomme viser så gode resultater, at man har valgt at stoppe forsøget før tid.

Foto: Bayer/ PR

Noget tyder på, at Bayer og dets partner Janssen snart vil kunne tilføje en ny indikation til brugen af dets blodfortyndende medicin Xarelto. Selskabet har nemlig afsluttet at forsøg med midlet før tid, da man allerede nået sine primære effektmål. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Fase 3-studiet, som går under navnet COMPASS undersøgte brugen af Xarelto som præventiv behandling i patienter med de en af de to arterielle sygdomme koronararteriesygdom (CAD) og perifer arteriel sygdom (PAD). Formålet var at undersøge den præventive effekt for at disse patienters risiko for en såkaldt. Major Adverse Cardiovascular Events (MACE), der blandt andet dækker over blodpropper og slagtilfælde.

”Vi er begejstrede over muligheden for at gøre rivaroxaban tilgængelig for patienter med CAD og PAD og reducere risikoen for MACE og ser frem til at diskutere compass-forsøgsdata med de amerikanske lægemiddelmyndigheder hurtigst muligt,” lyder det fra Paul Burton, der er vice præsident for medical affairs hos Janssen.

Studiet skulle egentlig have fortsat fem til marts 2018, men efter anbefaling fra studiet uafhængige Data Monitoring Comitteee (DMC), har man valgt at fortsætte som et open label-studie. I alt 27.402 patienter har deltaget i studiet i mere end 600 kliniske enheder i 30 lande.

 Bayers bedstsælgende produkt under lup

 Bayer får bøde for at sende brev til læger

 Her er Europas nye blockbustere 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier