MedWatch

Delvis Symphogen-succes udløser fyringer

Resultaterne for Symphogens kræfthåb er opmuntrende, men snævrere end man havde håbet på. Det koster nu en gruppe ansatte jobbet, men selskabet stadig ser milliardpotentiale i midlet.

Hos biotekselskabet Symphogen var det indledningsvist en skuffelse, da man fik resultaterne fra studierne med sit kræftmiddel Sym004. For selvom det var overordentlig effektivt i én bestemt patientpopulation, er den gruppe mindre, end hvad man havde håbet på. Og det koster nu på antallet af ansatte.

Det skriver Børsen i dag, torsdag.

"Jeg ville gerne have, at det virkede i hele populationen. Det var drømmescenariet, så ja, jeg var skuffet, da jeg så data første gang, men det er jeg ikke længere. Nu er jeg optimist," siger Martin Olin, adm. direktør i Symphogen.

Rent forretningsmæssigt ser Symphogen nemlig det samme markedspotentiale i midlet, som man gjorde tidligere. Rettet mod den specifikke målgruppe på 50.000-75.000 kan salget nå 3,5-7 mia. kr. De nærmere detaljer i de kliniske studier vil først blive afsløret, når resultaterne bliver publiceret i videnskabelige tidsskrifter.

På trods af optimismen kommer resultaterne stadig til at betyde, at 15-20 af de ansatte, cirka 15 pct. af de i alt 125 medarbejdere, vil blive fyret. Derudover skal Symphogen også ud og rejse ny kapital for at realisere målene for midlet og selskabet. Der har i længere tid været snak om, hvorvidt ny finansiering skulle komme fra eksisterende aktionærer, en børsnotering eller fra en partner i industrien, men dette er Martin Olin stadig ikke klar til at løfte sløret for endnu.

 Symphogen står til tocifret millionskattesmæk

 Biotekfyrtårnet Symphogen er historien om milliarderne, håbet og frygten for fiasko

 Symphogen-investorer håber på et nyt Genmab  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier