MedWatch

Cannabis-selskab retter fokus mod kræft

Britiske GW Pharma, der udvikler lægemidler baseret på stoffer i cannabis, nærmer sig med stormskridt ansøgninger i USA og EU for sit hovedaktiv. Samtidig giver gode resultater med et middel til behandling af aggressiv hjernekræft forhåbninger om at gå dybere ind på dette område.

Foto: PR

Det britiske biotekselskab GW Pharmaceuticals har fremlagt gode data for et eksperimentelt middel inden for behandling af en aggressiv form for hjernekræft, og det giver forhåbninger om en større satsning på kræftområdet.

Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at man har fremlagt de overordnede resultater fra et fase 2-studie af et middel med de to stoffer tetrahydrocannabinol (THC) og cannabidiol (CBD) i 21 patienter med sygdommen glioblastoma multiforme (GBM), hvor man sammenlignede behandlingen med placebo. Begge grupper blev samtidig behandlet med kemoterapien temozolomid, som er standardbehandling på området.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier