MedWatch

GSK lander bedre end ventet

Britiske GlaxoSmithKline kom ud af fjerde kvartal med flere positive overraskelser i ærmet. 2017 afhænger dog i høj grad af kopikonkurrence særligt på et af selskabets nøgleprodukter, der løber af patent.

Foto: /ritzau/AP/Alastair Grant/

Den britiske medicinalkoncern Glaxosmithkline (GSK) kom ud af fjerde kvartal af 2016 med et regnskab, der ligger på den gode side af forventningerne, men forventningerne til 2017 afhænger i høj grad af konkurrencen fra generisk konkurrence.

Omsætningen landede på 7,59 mia. pund, en smule bedre end analytikernes estimater på 7,48 mia. pund ifølge Bloomberg News. Koncernens driftsresultat på 2,06 mia. pund var ligeledes bedre end ventet. På denne post havde analytikerne forudset et overskud på 1,91 mia. pund.

Per aktie svarer det justerede overskud per aktie til 26,1 pence, hvilket overgår analytikernes prognose på 25,1 pence. Det svage britiske pund har blandt andet hjulpet indtjeningen på vej, skriver Bloomberg.

For 2017 forventer koncernen en vækst i det justerede resultat per aktie på 5-7 pct., men meget vil afhænge af, hvilken effekt det vil få, når GSK's inhalator Advair løber af patent og bliver udsat for kopimedicin, skriver GSK.

Kopikonkurrence nærmer sig GSK's lungemiddel i USA

GSK foretager vagtskifte i ledelsen

Her er GSK’s danske "orphan drug-rytter"

Gode resultater fra GSK's HIV-kombo

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier