MedWatch

Amerikanske lovgivere forsøger på ny at sænke medicinpriserne

En række amerikanske lovgivere, der spænder over begge partier, forsøger nu at få vedtaget en ny lov, der skal indskrænke prisstigningerne på lægemidler i USA.

Foto: Denis Paquin

Det politiske fokus på at ændre tingenes tilstand i den amerikanske sundhedssektor ser ud til at tage til i momentum. Senest har to amerikanske politikere ifølge FiercePharma fremlagt lovforslaget 'Lower Drug Costs Through Competition Act', der som navnet antyder har det klare formål at sænke medicinudgifterne.

Det skal ifølge forslaget gøres ved at prioritere FDA-gennemsyn for kopiselskaber, der laver lægemidler på områder med lidt konkurrence og for kopiselskaber, der laver lægemidler, som indgår på en officiel mangelliste. Det ville også tilføje incitamenter til kopilægemiddeludvikling ved at oprette en priority review-klippekortordning til generiske ansøgninger.

Lovforslaget minder ifølge det amerikanske medie meget om et lignende forslag, der ikke havde held til at blive vedtaget sidste forår, men nu prøver det republikanske medlem af Repræsentanternes Hus Gus Bilirakis og det demokratiske medlem af Repræsentanternes Hus Kurt Schrader at få de to partier til at gå sammen på ny. Samtidig skulle lovforslaget have støtte af den indflydelsesrige republikaner Greg Walden, der er formand for House Energy and Commerce Committee.

I næste uge vil Greg Walden starte processen med at fremme lovforslaget gennem hans komité. Kongresmedlemmet var en del af en gruppe, der mødtes med præsident Donald Trump tirsdag i denne uge for at tale om blandt andet medicinpriserne.

 Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

 New York går egne veje for lavere medicinpriser

 Novos USA-chef klar til turnaround

 Topchef råder industrien til at gøre sig klar til prisskæringer

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier