MedWatch

Novos USA-chef klar til turnaround

Novo Nordisks øverste chef for det amerikanske marked, Jakob Riis, har i sine første fem måneder i USA fået foretaget de ændringer, han ville, for at få skabt fundamentet for en turnaround. Nu har han fået handlefrihed og ansvar fra topchef Lars Fruergaard Jørgensen til at sikre blandt andet en fordobling af markedsandelen for selskabets store produkthåb.

Foto: Mikkel Berg Pedersen

"Jeg har fået et mandat til at finde ud af, hvordan vi sikrer os, at vi får en rigtig stærk performance i USA, og jeg har et meget stærkt mandat fra begge Lars’er (Rebien Sørensen og Fruergaard Jørgensen, red.). På den måde føler jeg på mange måder, at jeg har fået et ansvar og en frihed til at operere i USA med opbakning fra både ledelsen og bestyrelsen. Der er også et væsentligt topchefelement i den stilling, jeg har fået her."

Sådan lød forklaringen fra Jakob Riis, da han i kølvandet på september måneds valg af Lars Fruergaard Jørgensen, og ikke ham selv, som den, der skulle tage over efter den nu tidligere Novo-topchef Lars Rebien, mens Jakob Riis i stedet fik jobbet som chef for det afgørende amerikanske marked.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier