Trumps indrejseforbud rammer Bostons akademiske miljø

Donald trumps indrejseforbud til USA for statsborgere fra syv lande har fået mange op af stolene, og også i det akademiske miljø i Boston er mange rasende over dekretet, som allerede har ramt mange studerende og forskere på forskellig vis.
Foto: Carolyn Kaster/AP/Polfoto
Foto: Carolyn Kaster/AP/Polfoto

Donald Trumps dekret, som han udstedte i fredags, der forhindrer nye visumudstedelser til personer fra syv konkrete lande, rammer Bostons forskningslaboratorier og akademiske institutioner.

Det skriver avisen Boston Globe.

Immigrationsadvokater og the American Civil Liberties Union of Massachussets anlagde lørdag aften et søgsmål på vegne af to adjungerede professorer ved University of Massachusetts Dartmouth, som er iranske statsborgere, som blev tilbageholdt i tre timer i Logan International Airport.

Professorerne blev løsladt, men advokaterne arbejdede videre i retten for at forsøge at få dommeren til at udstede et påbud, der kunne forhindre tilbageholdelsen af personer fra USA.

I en underskriftsindsamling til Det Hvide Hus blev også iværksat på vegne af en studerende fra Massachusetts Institute of Technology (MIT), som blev forhindret i at vende hjem til Boston fra Iran, hvor hun har tilbragt vinterferien.

En talsmand fra Northeastern University har udtalt, at de nye regler potentielt berører mere end 200 mennesker på universitetet, men det er den eneste læringsinstitution, der har sat konkrete tal på situationen.

Dekretet trådte allerede i kraft fredag aften amerikansk tid, og berører rejsende fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. Inklusive de personer, der er indehaver af et såkaldt green card, der normalt giver fuld adgang til indrejse, ophold og arbejde i USA.

"Det er ekstremt frustrerende. Det forstyrrer folks liv. Vi har PhD-studerende, som er i problemer. Vi har en masse ansøgninger fra studerende, som vi nu måske ikke kan få, og vi har kolleger, der er strandet. Nogle af de mennesker vi er ved at rekruttere til stillinger på vores fakultet risikerer nu at anse USA for et uholdbart sted,” siger Hazhir Rahmandad, professor på MIT, der også rammes personligt, da hans forældre ikke kan komme på besøg og fejre hans tvillingers to års fødselsdag.

En anden der har fået stukket en kæp i hjulet på sine planer, er Seyed Soheil Saeedi Saravi, en videnskabsmand fra Iran, som havde planlagt at komme til Boston med sin kone for at arbejde i et forskningslaboratorie på Brigham and Women’s hospital specialiseret i hjerte/karsygdomme.

Nu er hans vise blevet suspenderet i de foreløbig tre måneder, som Trumps dekret omfatter.

”Thomas Michel, der har ansat Saravi til at arbejde i sit laboratorie, mener at indrejseforbuddet sætter landets position inden for videnskab i fare, skriver Boston Globe, der nævner mange flere eksempler på folk fra Bostons videnskabelige miljø, der er kommet i klemme på grund af indrejseforbuddet.

Dean Cavaretta, tidligere direktør i staten for Trumps præsidentkampagne, har udtalt, at dekretet ikke er lavet for at blive fri for studerende og andre mennesker, der positivt har bidraget til landets økonomi. Han håber, at borgerne i Massachusetts lige vil ”trække vejret” og give Trump-administrationen mulighed for at få en proces på plads, der vil gøre muligt for borgere med lovligt ophold at komme ind i landet, samtidig med at landet holdes sikkert.

Medicinalgiganter varsler årelang krig mod Trump

Trump sætter første stød ind mod Obamas sundhedsreform

Amerikanske banker: Trump kan koste Novo Nordisk dyrt 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også