MedWatch

PFA klar til at gå med i søgsmål mod Novo Nordisk

Herhjemme følger PFA søgsmålet i USA mod Novo Nordisk tæt, og pensionskassen er også klar til at gøre krav gældende, hvis der er udsigt til penge til kunderne, skriver Børsen i dag.

Hvis et amerikansk søgsmål ender i forlig eller erstatning, vil PFA også have sin del af kagen.

Det indikerer PFA's aktiechef, Henrik Nøhr Poulsen, over for dagbladet Børsen i dag.

Novo Nordisks koncernfinansdirektør Jesper Brandgaard og tidligere topchef Lars Rebien Sørensen blev tidligere i januar stævnet af en mindre amerikansk pensionskasse, der mener, at ledelsen i selskabet har vildledt markedet med sine prognoseændringer i 2016.

Pensionsfonden mener, at Novo Nordisks oplysninger til aktiemarkedet var oppustede og et resultat af ulovlige prisaftaler med konkurrenterne Sanofi, Merck og Eli Lilly og flere advokater i USa melder nu om vrede investorer, der også vil sagsøge den danske insulinproducent.

”Vi følger det tæt og har advokater i USA, vi arbejder sammen med om denne type af sager, så vi ikke står tilbage på perronen, når toget er kørt. Det gælder i alle sager,” siger Henrik Nøhr Poulsen.

Novo Nordisk afleverer årsregnskab torsdag.

Advokat om Novo-søgsmål i USA: Sager af den art er meget normale

Analytiker: Trump rammer Novo hårdere end retssag

Novo Nordisk skal bøde for at være lidt for smart

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier