MedWatch

Forfalskede lægemidler oversvømmer Afrika

Afrika er særligt udsat, når det gælder forfalskede lægemidler, som svømmer ind over kontinentets grænser. Langt størsteparten bliver sendt fra Indien eller Kina.

Kina, korruption, bestikkelse, medicin, lægemidler
Foto: Colourbox

Forfalskede lægemidler findes alle vegne, men de finder i særlig grad vej til Afrika.

I løbet af bare ti dage beslaglagde verdenstoldorganisationen World Custom Organization (WCO) 113 mio. forfalskede tabletter i 16 afrikanske lande sidste år i september

Tabletterne var blandt andet falsk antibiotika, malaria- og antiinflammatoriske tabletter, men der er også medicin mod mere alvorlige sygdomme som kræft i mellem.

Det skriver det europæiske nyhedssite Euractiv.

”Selvom det fulde omfang er vanskeligt at kvantificere, er det skræmmende,” siger Ana Hinojosa direktør i Compliance and Facilitation-direktoratet i WCO.

De største beslaglæggelser blev foretaget i Nigeria, Benin, Kenya og Togo, og 97 pct. af de falske farmaceutiske produkter var sendt fra enten Kina eller Indien.

En af grundene til, at Afrika er særligt hårdt ramt, er at de afrikanske lande har meget lempelige straffe mod smugling af lægemidler. Straffene går som regel mere på patentkrænkelse end den trussel, som de falske lægemidler udgør mod befolkningens helbred.

Og tolderene i Afrika må for eksempel heller ikke åbne containere uden, at importøren er til stede ved åbningen, hvilket også gør det svært at slå ned på problemet, fordi importørerne bare holder sig væk.

Euractiv skriver, at WCO i samarbejde med Institute og Research against Counterfeit Medicine (IRACM) – instituttet for forskning mod forfalsket medicin – har opfanget mere end 750 mio. illegale lægemidler i Afrikas havne siden 2012.

Endnu et indisk selskab i FDA’s søgelys

Falske lægemidler koster EU mia af euro

Kina kigger medicinalproducenter efter i sømmene

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier